Vinduer og foldedøre

Vinduer og foldedøre

Man kan jo aldrig få lys nok her i Danmark – så mange vinduer var helt klart et mål.

Jeg havde også fundet de flotte billeder af foldedøre på Lacunas hjemmeside og kunne virkelig godt lide det mix med ude og inde. Jeg var så i Stark ByggeDesign i Hillerød hvor dørene er udstillet (der er mange ting udstillet deroppe, døre, køkkener, vinduer, etc)

Det oprindelige hus startede med dannebrogs vinduer med 4 felter (2 i hjden) og Bo fra Laurbo tegnede dem så sprosserne så godt som muligt flugtede på alle døre og vinduer, selvom vinduerne og døre er fra Dana vinduer og foldedørene er fra Lacuna….meeeeen så syntes jeg ikke at glas felterne var så pæne, jeg syntes de blev for lange og smalle, da dørene også kun havde 4 felter i højden……jeg sad så en hel aften med grå hår og tegnede og tegnede og kom så frem til en løsning. Nu er alle vinduerne blev lidt højere og med 3 felter i højden og dørene med 5 felter, så det stadig kunne gå op og flugte….og nu synes jeg det er de smukkeste vinduer og døre ;). Alle døre og vinduer får udluftningsventiler i karmene.

Der er nu 4 m foldedør ud til terrassen og 3 m ud til terrasen, så vi kan lukke op på begge sider.

Jeg  startede med en ide om rytterlys i loftet/taget, dvs vinduer helt oppe på tagryggen, men pga tagets konstruktion ville det ikke blive så pænt, da der kommer en stor bjælke i midten, derfor endte vi med Velux vinduer, de er med motor så man kan sætte gardiner i og afskærme hvis det nu skulle vise sig at rummet bliver FOR lyst :). Jeg synes faktisk ikke Velux vinduer er særlig pæne udefra, men det er jo nærmest ikke til at få andet.

One thought on “Vinduer og foldedøre

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s