At vælge køkken

At vælge køkken

Ååhhh hvor jeg ikke synes det er sjovt at kigge på køkkener, det er jo så svært at forholde sig til skuffer, fronter, bordplader etc.
Det er jo et ret lille køkken jeg har fået tegnet her, men mange detaljer alligevel. Jeg var klar på at alt skulle være skuffer, da jeg hader skabe man ikke kan nå ind i, men skuffer er selvfølgelig dyrere end låger. Jeg ville også gerne have sort eller hvidt køkken for at holde stilen med det sorte sommerhus som indvendigt får hvid gips beklædning da jeg ikke er så vild med træfarvede profil brædder.

Priserne er også svære at gennemskue, men hos køkkenfirmaerne (ikke IKEA) mener jeg altid der er luft til at handle på prisen så det skal man heller ikke glemme…alle firmaerne kører kampagner hele tiden, lige nu april 2013 kører Vordingborg køkken faktisk en super kampagne med 50% rabat på alle deres elementer fordi de har 50 års fødselsdag, tilbudet gælder vist 50 dage fra 08.04.13 man kan læse om det her ….men det viser jo også at man aldrig må købe et køkken til fuld pris 🙂

Jeg tegnede selv et køkken i IKEAs program der kan downloades her, men som virker ufattelig dårligt på Mac, men et køkken fik jeg da lavet og var derefter ude og gennemgå hver eneste detaljer og vælge fronter, elementer, hårdhvidevarer etc og endte på en pris omkring 50.000 kr incl. alt, men IKEA er fint nok hvis man kan få deres produkter til at passe til det man vil, men specielle løsninger eller størrelser er ikke en mulighed. Jeg ville gerne have en ø der er lukket på begge sider og endestykker til øen er ikke noget IKEA har, der skal man købe et stykke bordplade, og bordpladerne jeg kunne vælge imellem var ikke rigtig gode.

Jeg ville tegne et KVIK på nettet men det kunne man ikke på MAC, og da jeg prøvede på en PC synes jeg ikke det var så lige til så det droppede jeg. Jeg var forbi deres butik og de havde faktisk slet ikke nogen muligheder med den lukkede ø version.

Så var jeg hos HTH, det tog også rigtig lang tid, og det var rimelig svært at gennemskue deres system om hvad der var selvbyg eller ej, nogle ting leveres i selvbyg men andre ting kunne ikke, noget var samlet og andet ikke. De havde lige fået en ny model med en kraftig bordplade og sider til en lukket ø der var rigtig fin. Jeg fik valgt en stil, lidt retro med håndtag skæret ind i træet og fik tilsendt en skitse og en pris.

SVANE kiggede i deres butik, men igen svært at gennemskue, jeg sendte et ide oplæg og fik et tilbud da SVANE køkken var incl i sommerhuset, men jeg kunne ikke helt finde de rigtige bordplader og endte med at trække det ud af sommerhus prisen og lede et andet sted.

Hos VORDINGBORG havde jeg et lille forspring da vi sidste år fik lavet et køkken der, så der var et ikke at starte helt forfra, men jeg har godt nok også brugt en del timer i deres showroom…Jeg endte med at finde en løsning på bordpladen og nogle håndgreb der giver en sort stribe på skufferne. Fik også tegnet en pop-up kontakt i bordpladen de fåes både med stik og data stik, har aldrig set dem før alle mine forundersøgelser på nettet, men de kan sættes ned i alle bordplader (Evoline). Startede med et indbygget køleskab, men er endt med at sætte et frit sort køleskab da jeg synes det indbyggede blev så “pænt” tandlæge klinik agtigt og at det fritstående køleskab kan give lidt mere personlighed.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s